18, Jan 2023
Neonkellot – aika valaistu neonkelloilla

Neon kellot – Näyttävä ja näyttävä

Huolimatta alaotsikosta, joka näyttää viittaavan Las Vegasin showgirlille, tämä artikkeli käsittelee neonkelloja. Ehkä joku selitys olisi paikallaan, sillä sanat “neon” ja “kello” eivät usein löydy niin intiimistä läheisyydestä. Termi viittaa kelloihin, joissa on neonvalaistus, jonka tulos osoittautuu hyödylliseksi monella tapaa. Voimakkaiden valojen ansiosta nämä valaistut kellot ovat helposti luettavissa myös pimeässä. Neonvalaistusta voidaan taivuttaa ja kiertää eri muotoihin, joten käytettävissä olevilla malleilla ei ole teoriassa mitään rajaa. Kellot ovat yhtä alttiina hassuille ja käytännöllisille tyylin käännöksille, ja kellomalleja on monia eri makuun ja suunnitteluteemoihin sopiviksi. Ne ovat hienoja ja näyttäviä, mutta eivät välttämättä arvottomia, kuten tietty vanha sanonta antaa sinun uskoa. Tietysti, neonvalaistus kuluttaa enemmän sähköä kuin perinteinen valaistus. Suuremman energiankulutuksen ja tehokkaan valaistuksen ansiosta nämä sopivat parhaiten julkisiin paikkoihin, joissa on heikko valaistus, kuten baareja, mutta älä anna sen estää sinua hankkimasta sellaista kotiisi. Nämä ovat varmoja keskipisteitä ja keskustelukohteita, joten niillä koristelu tarjoaa sinulle hyödyllisyyttä ja tyyliä.

Neon kellot – Kellot ajan mittaan

Useimmat ihmiset ovat tietoisia kellojen historiasta, ja neonkellot ovat selvästi peräisin tuosta pitkästä innovaatioiden ja keksintöjen sarjasta. Aiemmin ajanotto oli äärimmäisen yksinkertaista ja perustui auringon ja kuun asemaan taivaalla. Valitettavasti tämä oli turhaa pilvisinä päivinä ja öinä, ja lisäksi sivilisaatio kehittyi ja vaati tarkempia aikamittoja. Aurinkokellot ja vastaavat syntyivät, ja ne todellakin tarjosivat diskreettimpiä ja selkeämpiä ajan mittauksia. Mutta kuten edellinenkin ajanottomenetelmä, ne olivat arvottomia yöllä ja pilvisinä päivinä. Aurinkokellon parannus käyttämällä tunnetuilla nopeuksilla palavia kynttilöitä osoittautui hyödylliseksi yöllä, mutta se oli hieman kallis eikä aina ollut tarkka. Vesikellot käyttivät veden voimaa, ohjattiin kaukaloilla, mekaanisilla poistoputkilla ja mitatuilla määrillä, merkitsemään määriteltyjen aikayksiköiden kulumista. Vesikellot epäonnistuivat, kun vettä oli liian vähän tai liikaa, ja lisäksi osat vaativat huoltoa ja vaihtoa, ja ne olivat usein suuria ja kalliita. Kevään tehon ja miniatyrisoinnin myötä otettiin käyttöön taskukellot, rannekellot ja seisomakellot, mutta niitä tarvittiin säännöllisesti käämittääkseen ajan pitämiseksi kunnolla. Lopuksi, sähkön myötä aikaa voitaisiin seurata käyttämällä materiaalien värähtelyjä, joiden taajuudet tunnetaan sähköisesti. Lopuksi digitaaliset kellot, joissa käytettiin nestekidenäyttöjä, osoittivat aikaa helposti luettavissa numeroissa. Kellojen kasvot näkivät myös muutoksia suhteessa aikakauteen, jolloin ne tehtiin tai miltä ne tehtiin. Nykyään on valittavana niin monia kellomalleja, joissa on esteettisiä elementtejä eri maista ja useista alakulttuureista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *